Foto: fra Wald Dsney juleeventyr med Chip og chap

 

Helt fra min barndom var jeg så betaget af disse tegnefilm hvor baggrunden er sløreret “bokeh” og dybdeskabhed blev erstattet med en farve  som for over blå.

 

 

 

 

Et fotografiapparat er for mine øjne hvad et høreapparat er for en hørehæmmet

Jeg har pådraget mig et synhandikap der gør at jeg kun kan se tydeligt kort tid af gangen, desværre er jeg ikke selv herre over hvornår mit syn er godt eller dårligt. Derfor er fotoapparatet blevet et vigtig redskab og hjælpemidler i min hverdag, der kan fastholde og forstærke virkeligheden som jeg efterfølgende kan gense når synet formår det.

Jeg ser farver

Når jeg ikke kan se skarp oplever jeg verden igennem farver og lys der sitrer, det er som at dykke ned i havet uden dykkermaske på, hvor bløde diffuse farver blandet sig ind i hinanden denne måde at se verden på er faktisk meget smuk og fordybende. ligesom en diamant der bryder lyset eller regnbuen på himmelen. Disse farve indtryk prøver jeg at gengive i mine foto derfor er skarpheden ikke væsentligt i mine billeder af naturlige årsager men derimod farver og farvetemperaturer op mod hinanden sådan som jeg oplever verden f.eks indendørs varm rød op mod udendørs blå eller en grøn plante med diffus blå baggrund ”bokeh” der sammensmelter de to farver. En solopgang, violette skygger. To stærke farver. Det kan jeg godt føle glæde og fordybning ved

Kamera indstillinger og motivet har jeg ikke den store mulighed for at betjene grundet overstående, så alle indstillinger er blevet forprogrammeret ind i kameraet , jeg rette blot optiker mod motivet og trykke på knappet så klare automatikken resten, ganske enkelt smart lige som en mobiltelefon man bruger til selfie fotografering.