Kathrine skriver:

Jeg har købt 4 stk. algerejer  til 100 kr. til min lille  Akvarium på 23 liter fra  Fluval Egde. Den er god til at spise alger og dermed godt for miljøet de er lidt kedelige da de gemme sig i planter og sten så jeg ser den ikke så meget.  jeg har optaget en lille video så man kan se dem.

DATA:

sÅDAN

En glad gut under perfekt super forhold

STØRRELSE:
Hun: ca. 5 cm.
Han: ca. 3,5 cm.
pH: 6 – 8.
TEMPERATUR: 15 – 28 c.

AKVARIEZONE:

YNGLEPLEJE: Rejerne går med æg ca. hver 4. – 6. uge. Æggene bæres af hunnen i 3-4 uger, hvorefter der klækkes op til 2000 små ”nymfer”, der herefter skal overføres til saltvand for at udvikle sig til rejer.FODER: Fiskefoder, alger, mulm, frostfoder, kaninpiller, bøgeblade, levende foder, diverse kommercielle fodertyper beregnet til rejer. Er stort set altædende.

ADFÆRD: Fredelig.

NOTE:
Amano rejen (Caridina multidendata, tidligere Caridina japonica) er en ferskvandsreje opkaldt efter akvaristen Takashi Amano. Det var en af de første blandt mange nye reje arter, der er kommet til akvariehobbyen i de senere år. Rejen er primært kendt for sin effektivitet over for alger i akvariet.Arten er en af de mere problematisk at opdrætte, men det er gjort med succes af et par akvarister verden over.

Hannen opnår en størrelse på ca. 3,5 cm, hvorimod hunnen kan komme helt op på 5 cm. Rejen har ikke den store farvepragt, men kan være meget varierende i farverne der spænder fra helt bleg næsten gennemsigtig/grålig, kun afbrudt af de for rejen karakteristiske mørke pletter/linjer langs siden, og til en mørkere brunlig, rødlig eller blålig farve, der mest markant hos hunnerne. Rejen er meget tolerant overfor temperatursvingninger, men trives bedst ved temperaturer mellem 20-28°C. Amano rejen er stort set altædende, men lever primært af alger. Rejerne har en levealder på 2-3 år.

Da rejen primært lever af alger har den vundet vid udbredelse i akvariekredse, hvor den undertiden går under navnet Algereje. Således var arten en af de første rejearter, der blev udbudt i handel til almindelige akvarister. I akvariet vil rejen kunne indgå i bekæmpelse af en bred vifte af algetype herunder også trådalger. Såfremt rejerne skal bekæmpe alger må man dog holde lidt igen med fodringen i akvariet, da rejerne først vil spise andet mere tilgængeligt foder før de begynder at spise alger.
Reje er som tidligere nævnt meget tolerant overfor temperatursvingerne, men også når de kommer til vandkvalitet er rejen yderst fleksibel. Arten er således yderst let at holde i akvariet. Selve akvariet bør indrettes med grus, rigelige beplantning og trærødder.
Lige så nem som arten er at holde, lige så problematiske er den at opdrætte, men det er gjort med succes af et par akvarister verden over. Deriblandt et par stykker i Danmark. For at larverne kan udvikles behøver de brakvand. Dette hænger sammen med at larverne i naturen efter udklækning vil blive ført med strømmen ud i havet, hvor de udvikler sig, hvorefter de søger tilbage til ferskvandsfloderne for at leve deres voksne liv og formere sig.